Ulkløb Blog

Ulkløb Blog

Om denne blog

På denne side vil vi lejlighedsvis dele af vore opleveler i Ulkløbben såvel som medlemmernes øloplevelser uden for Ulkløbben.

Indlæggene er skrevet af medlemmerne for medlemmer...

...men DU er meget velkommen til at kigge med og give din mening.

Mollemand på Spontan

ØlbarerPosted by Morten Hammerstrøm 17 Oct, 2016 21:30:22

Når man er blevet 49’er skal man åbenbart forkæles. Det syntes min kone, i hvert fald, siden jeg skulle have den store oplevelse, at spise på Restaurant Spontan

Spontan er en del af To øl’s store ”Brewpub”, på Nørrebro, hvor de både har bryggeri, bar, shop og så deres gourmet restaurant hvor de har D’Angleterre’s (Marchal) tidligere Michelin kok, til at husere

Der var ingen tvivl da vi var ankommet, personalet havde taget vores overtøj og vi havde skimmet menukortet – vi gik all-in. 6 retters menu med dertil hørende øl menu. Der er faktisk mulighed for at vælge en vin menu – men no-no, ikke her.


Herunder prøver jeg at liste hvad menuen bestod af, tilknyttet en kort kommentar om øllen

Velkomst: En lille pære snack, på is

To øl - Primal pils. Frisk pilsner på 6 %. På husets regning grundet fejringen af To øls 6 års fødselsdagsfest

1. ret: Kammusling med plader af kålrabi samt dild og musling creme

1. øl: To øl – Gose to Hollywood. Super sour, der passede ekstremt godt til retten – faktisk ville den passe til flere af retterne, der kom senere


2. ret: Pighvar med Knoldselleri-chips, svampestøv og hyldeblomst skum

2. øl: Lindemans – Spontanbasil. Fantastisk til maden. Jeg har dog ikke været helt vildt begejstret for den før, bortset fra når jeg har brugt den til at sylte rødløg mm. i den. Dejligt syrligt og basilikum smagen kom til sin ret, op mod maden


3. ret: Baerii Kaviar (ja, navnet sig mig ikke noget da jeg ikke er kaviar espert), to slags bønner, karse, skalotteløg og kiwi bær

3. øl: Omnipollo – Leon. En 6,5% APA, som jeg ikke syntes var specielt passende til retten. Her ville jeg hellere have haft f.eks. Gose to Hollywod, som med sin salte og syrlige smag havde stået bedre, op mod maden


4. ret: Hummerklør med Hummer bisque, Butternut squash og vanille

4. øl: St. Bernardus – Abt 12. En 10% belgisk Quadrupel, der matchede den tunge bisque, der dog var lidt lettere grundet brugen af vanille


5. ret: Krogmodnet bøf, med kartofler og røget marv

5. øl: To øl – Chateau. To øl kalder den en Vin øl. Udmærket mad-øl, på 10,4%, som vinfolk måske ville kunne adoptere


6. ret: Hø-is med æbler og kanel hjerte kiks

6. øl: To øl – Mine is bigger than yours. En super 12,5% Barley Wine, der vel passer til de fleste desserter og hyggestunde


Så var der ikke mere på menuen, men vi blev siddende et godt stykke tid og smagte lidt mere øl



Sluttede af med Crooked Stave’s Raspberry Origins – wow siger jeg bare. Den fik straks et 5-tal, på Untappd

Sikke en afslutning, på en fantastisk aften. Tak kære kone
/Mollemand







  • Comments(2)//blog.ulkloebben.dk/#post174