Ulkløb Blog

Ulkløb Blog

Om denne blog

På denne side vil vi lejlighedsvis dele af vore opleveler i Ulkløbben såvel som medlemmernes øloplevelser uden for Ulkløbben.

Indlæggene er skrevet af medlemmerne for medlemmer...

...men DU er meget velkommen til at kigge med og give din mening.

Årets udenlandske bryggeri 2018

ÅrskavalkadePosted by Mads Secher 10 Dec, 2018 11:33:41

Ahhhhh... den tid på året igen, hvor mørket sænker sig tidligt, kulden breder sig og hvor det er helt legitimt, at sende konen afsted på julegavejagt, mens man selv lige finder en craftbeer bar og slapper af. Og så naturligvis også tiden, hvor ølbloggerne kårer årets favoritter indenfor en række kategorier. Igen i år falder Ulkløbben udenfor, da vi i sagens natur er flere om den skrivende pen og ikke bare én person. Vi har brudt vores hjerner og haft store og vilde(ish) diskussioner om hvad vi som kløb ville kåre som de bedste i 2018. I løbet af denne uge vil I kunne se hvad vi besluttede.

Første kåring er årets udenlandske bryggeri. Og æren med at offentliggøre det er tilfaldet mig. For hvor de øvrige medlemmer af Ulkløbben blot har hældt store mængder af øl fra bryggeriet i sig, så er jeg den eneste fra Kløbben, der rent faktisk var på vinderbryggeriet i år. Faktisk skal vi helt tilbage til februar, hvor jeg var i det sydlige Californien. Det er nemlig her vi finder Ulkløbbens udenlandske bryggeri for 2018. Men inden vi kommer dertil, så tillad mig lige at slå et slag for San Diego, hvis du på noget som helst tidspunkt skal på ferie i USA.

DET ER DET VILDESTE!! San Diego er nok det sted i hele verden, hvor der er flest bryggerier samlet - og det er helt sikkert det sted, hvor der er flest ølhaner! Det er næsten lige meget hvor du går hen, så emmer byen og oplandet af øl og mikrobryggerier. Stort set hver bar, har sit eget bryggeri i baglokalet, mit hotels bar havde 10 ølhaner, jeg besøgte en kaffebar, der havde tre ølhaner og sådan kunne jeg blive ved. I den lokale zoologiske have, der i sig selv er et besøg værd, kunne man købe iskolde Stone øl og i legendariske Seaworld havde deres foodcourt et fadølsudvalg, der nemt kunne udfordre og udkonkurrere de fleste danske barer. San Diego er øl, øl, øl og mere øl og rummer flere bryggerier, end vi har i Danmark.

Vi skal dog ikke blive i byen San Diego for at finde årets udenlandske bryggeri, men en lille smule nordpå til et større industriområde. Det er ikke specielt charmerende, faktisk er det ret røvsygt. Men her er hjertet af noget af det bedste øl USA har at byde på. En af de helt store spillere er Alesmith - bryggeriet bag en af Ulkløbbens absolutte favorit stouts, Speedway Stouten. Jeg tog sammen med min datter et smut forbi Alesmith, der bl.a. har fået opkaldt vejen de bor på efter sig. Her så vi, udover bryggeriet, et helt særligt køleskab med fadlagrede Speedway Stouts, der var forbeholdt Order of the Anvil - deres særlige ølklub. Denne Speedway Stout kunne kun forudbestilles af medlemmerne fra Order of the Anvil og skulle afhentes direkte på bryggeriet - den blev ikke sendt. Årets bryggeri er ikke Alesmith, selvom vi godt kunne overveje at give dem en lifetime award.

For at komme til årets udenlandske bryggeri, skal man lidt længere ned af vejen og da min datter og jeg kørte dertil, så vi en del mennesker, der løb i større eller mindre grupper i trøjer med velkendte logoer på - en stærk konkurrent til Ulkløbben Running Club! Løberne var startet ved Alesmiths tidligere lokaler, hvor der er blevet brygget et hav af Speedway Stout. Nu er lokalerne overtaget af årets udenlandske bryggeri, der er:Årsagen til at vi vælger lige præcis Mikkeller San Diego, er at de formår at spytte rigtig mange rigtig gode øl ud hver eneste uge og har derfor været stærkt repræsenteret på vores medlemsmøder, hvor de altid modtager rigtig god kritik - og det er noget af en præstation, når man tænker på hvor kritiske vores medlemmer kan være.

Da jeg var på bryggeriet nuppede jeg bl.a. en bundle af Beer Geek Breakfast i San Diego versioner til at nyde om aftenen på resten af turen i det sydlige Californien. Særligt deres Beer Beek Maple Vanilla Shake slog benene væk under mig. Go get it - eller næsten en hvilken som helst anden øl fra Mikkeller San Diego - de sparker røv!#beerblogawards #beerblogawards2018


  • Comments(3)//blog.ulkloebben.dk/#post205