Ulkløb Blog

Ulkløb Blog

Om denne blog

På denne side vil vi lejlighedsvis dele af vore opleveler i Ulkløbben såvel som medlemmernes øloplevelser uden for Ulkløbben.

Indlæggene er skrevet af medlemmerne for medlemmer...

...men DU er meget velkommen til at kigge med og give din mening.

100 Mikkeller øl

ØlbedømmelserPosted by Jesper Hammerstrøm 07 Dec, 2011 09:04:28

Så nåede jeg en stor milepæl i min rating.

Rating #100 af øl fra det samme bryggeri; nemlig Mikkeller.

Det skete med rating af Mikkeller Festival Special Edition 2010 - Stella 1. En kæmpe fætter på 1½ liter medbragt af Morten.

Kæmpe brunt skum på en mørk mørk brun krop. I næsen finder jeg ristede toner - næsten brændte med kakao, kaffe og et strejf af røg.
Smagen er meget det samme. Rimeligt kompleks.
Virkeligt cremet, blød og fyldig og slutter tør og ristet.

Tak Morten for at medbringe densmiley.

100 Mikkeller øl. Det er alligevel en sjat - og så er det jo kun dem, jeg har ratet. Det blev jo til et par stykker inden da.

Rejsen mod de hundrede har jo været fantastisk. jeg fik lyst til at tjekke på Ratebeer, hvad der har været først, hvad der har været bedst (det kan jeg altså godt huske) og hvad der har været dårligtst. I får lige lidt af rejsen her.

Første øl på turen var Alesmith/Mikkeller/Stone, Belgian Style Tripel Ale. En dejlig tripel. Faktisk bedre end den tripel, som Mikkeller laver alene.

Nummer to øl fra Mikkeller var Beer Geek Brunch Weasel. Og hvilken øl. Virkeligt en øjenåbner - eller snarere en mundåbner. Smagte den på Ulkløb møde i marts 2009. Hvor var det? Hos Henrik, tror jeg. Tak Henriksmiley.
Har smagt den flere gange siden og det er til dato den højest ratede øl i min "samling" - ikke bare fra Mikkeller, men af alle dem jeg har ratet. Bedst da jeg fik den på fad på Mikkeller bar, men altid fantastisk.

Det er stadig den højst ratede danske øl på RB. Mikkeller har her 24 af de 50 højst ratede danske øl. Det er da meget godt gået! Deriblandt de tre første og syv ud af ti første. Det viser virkeligt Mikkellers suveræne position i Danmark (blandt ratere!).

Hvad har så været værst? Klart Ris a la M'ale (2010). Sikke en gang rod. Skæg ide, men udførslen haltede. Det lader til, at 2011 udgaven skulle være bedre. Jeg har en flaske i køleskabet og Mikkeller kan altid få en chance til.

Ellers har der jo været masser af fantastiske øl. Nogle er allerede klassikere i min bog. Black hole, Beer Geek, Black, Texas Ranger - alle i et hav af varianter - alle hver især værd at skrive et indlæg om, men nu må det række.

Det eneste problem er jo bare, at det er helt umuligt at følge med. Det vælter ud med gudeøl fra Mikkeller. Jeg har tænkt mig at forsøge at hænge på og smage så meget som muligt - helst alt det, jeg kan få fingre i af nyt.

@Mikkeller: Bliv endeligt ved med at brygge det fantastiske øl. Brutalt, innovativt, velsmagende, overraskende og aldrigt kedeligt. Jeg følger blindt (og beruset) eftersmiley.

Hvor er i andre? Hvad er jeres bedste Mikkeller øl?

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Morten 07 Dec, 2011 09:16:27

Tillykke med jubilæet - og tak til Michael som havde givet mig "Stella 1", i gave:-)

Så er det jo godt at vi har købt billetter til CBC, hvor der da klart må være nogle helt specielle Mikkeller nyheder.

Min all-time Mikkeller favorite er "Texas Ranger - Barrel aged". Må sige at "Stella 1" var på højde. "Beer geek Weasel Brunch" og alle øllene i samme familie er jo også fantastiske. Ellers har jeg jo bare smagt en hulens masse gode øl - dog med samme undtagelse, som dig/Jesper, "Ris a la Male".

Jeg er dog meget begejstret for Belgian Trippel og en del andre af de mere "almindelige" Mikkeller øl.

Senest på stammen er "til-fra-via"-barrel aged (eller hvad den nu hedder). Den rykker også ved smagsløgene.

Glæder mig også til flere år med super øl fra Mikkeller:-)

Højt skum

Morten